• 26.05.2022

İNÖNÜ’MÜZDE SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞİM PLANI ÇALIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Başkanımız Sn. Kadir BOZKURT, ilçemizde sürdürülebilir gelişim planı çalışmalarımız kapsamında Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü öğretim üyeleri ve üniversitenin teknik ekibi ile bir araya geldi.
İnönü’de düzenlenen çalıştay kapsamında ilçemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri paralelinde gelişimi için ilçemizin Sürdürülebilir Gelişim Planını hazırlamak için yapılacak faaliyetler ortaya kondu. Bu kapsamda ilçemizde Afet Eğitim Vadisi ve İnönü Jeoparkı önerisi, Hidrotermal Turizm Merkezi, tarihi kentsel çevrede yapılacak çalışmalar, restorasyon çalışmaları ve kentsel tasarım ölçeğinde yapılacak projeler ve kentsel yenileme ile sağlıklaştırma projeleri üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
Çalıştay kapsamında ayrıca ekip arazi çalışmaları yaptı. Arazi çalışmaları dahilinde ilçemiz merkezinde yer alan Cumhuriyet Meydanı ve Parkının Belediyemizce hazırlanmış olan tasarım projeleri değerlendirilerek ilçemize kazandırılan Kapalı Pazaryeri, Spor Merkezi, Hizmet Çarşısı, Sultan Alaaddin Camii restorasyonu, Hamam, Fen İşleri Şantiyemiz, Pınarbaşı ve Yukarı Ilıca Havuzları Sosyal Tesislerimiz yerinde görüldü.

Haber Görselleri